Питання щодо впровадження Єдиної державної електронної системи е-нотаріату

1. Як скачати Програму нанесення QR:
Це інформаційна система, яку не треба скачувати, вхід до якої за відповідним посиланням через веб-браузер (наприклад Google chrome).

2.Надайте посилання для входу в Систему е-нотаріату:
https://enot.minjust.gov.ua/

3.На які нотаріальні документи наноситься QR (Наказ МЮ №3081/5):
-довіреність; договір оренди транспортних засобів; заповіт; заява, на якій нотаріусом засвідчується справжність підпису.

4. Чи потрапляє автоматично документ в Дію:
Ні, Дія взагалі не є базою даних де зберігаються документи. Дія є застосунком в якому можна побачити документ (крім заповіту) тільки у разі надання згоди особою, за зверненням якої вчинено нотаріальну дію.

5. Чи наноситься QR на документи, які вчиняються на спеціальних бланках нотаріальних документів: Так

6. Чи наноситься QR на документи, які зберігаються в архіві нотаріуса: Так

7. Чи наноситься QR на документи (заяви-згоди подружжя), які залишаються у нотаріуса в наряді відповідного правочину: Так

8. Який сенс наносити, на заповіт, якщо він не перевіряється Дії:
Щоб створювати електронний нотаріальний архів і у випадку знищення паперового, суд зможе отримати примірник сканований до Системи е-нотаріату.

9. Не можу завантажити файл на першому етапі, в якому форматі це робити?
Спробуйте в форматах :
Doc, Docx, Microsoft Word 2003-07, Microsoft Word 10, або треба ввімкнути функцію перетворення документа у останню версію Microsoft Word в налаштуваннях.

10. В мене не відкривається реєстр за посиланням.

Ви напевно не нотаріус Київського міського нотаріального округу.
За інформацію на сайті ДП «НАІС» на І етапі, який розпочинається 02.11.2022, відбудеться підключення до сервісу лише діючих нотаріусів Київського міського нотаріального округу.
https://nais.gov.ua/article/rozrobleno-servis-formuvannya-notarialnih-dokumentiv-z-qr-kodom-u-skladi-sistemi-e-notariatu-923

11. З якого числа накладаємо QR на нотаріальні документи?

З 02.11.22 розпочалася дослідна експлуатація за офіційним повідомленням на сайті ДП «НАІС» нотаріусами Київського міського нотаріального округу.

Нормативно-довідкова інформація щодо Єдиної державної електронної системи е-нотаріату розміщена на вебсайті ДП «НАІС» за посиланням https://nais.gov.ua/registers в розділі «Нотаріат».

12. У разі виникнення питань щодо програмного забезпечення та його роботи, просимо звертатися до кол-центру ДП «НАІС» за номером 0-800-50-85-84.

13. Інструкція користувача: https://nais.gov.ua/files/general/2022/10/19/20221019161618-57.pdf

14. чатбот підтримки (писати виключно, якщо вебінар дивились, інструкцію дивились, листи МЮУ дивились і питання не вирішили) :
https://t.me/Enotariat_test_bot